Esihenkilö tai hankevetäjä – oletko tiedostanut, miten jämäkkyys, sen puute tai ylikorostuminen vaikuttaa saamaasi arvostukseen ja luottamukseen? Sillä osaatko sanoittaa tarpeesi, puuttua tarvittaessa ja sanoa ei sekä millä tavalla sen teet, on merkitystä siihen, miten muut kokevat sinut ja toimintasi. 

Alla muutama näkökulma, miten sopivasti jämäkkä saa arvostusta ja luottamusta.

Autat toisia ymmärtämään ja kunnioittamaan sitä, mikä sinulle on tärkeää

Kenelläkään meistä ei ole kristallipalloa. Jos et kerro tarpeitasi, kukaan ei voi tietää niitä. Jos et puolusta rajojasi, toinen ei voi tietää niiden tärkeyttä. Hiljaisuudella ja myötäilyllä vain viestit toiselle, että hänen tapansa ajatella ja toimia on ok tai hänen tarpeensa ovat tärkeämpiä kuin sinun. Viestimällä tarpeistasi epäsuorasti edellytät toisen pystyvän ymmärtämään ne rivien välistä. Tulkinta on silloin hänen ja se voi erota haluamastasi.

Sinä olet itsesi paras asiantuntija, ei kukaan muu. Toimimalla arvostavan jämäkästi autat toisia ymmärtämään ja kunnioittamaan sitä, mikä on sinulle tärkeää. Ja vaikutat heidän ajatteluunsa ja tapaansa toimia kanssasi. Samalla keskinäinen suhteenne rakentuu terveelle pohjalle, suoralle ja rehelliselle vuorovaikutukselle.

Luot luottamusta ja arvostusta sekä tuet muita kantamaan oman vastuunsa

Jos jätät huomioimatta omat tarpeesi ja tunteesi riittävän kauan, pitkään patoutuneet tunteesi ja tarpeesi voivat ryöpsähtää esille odottamatta ja hallitsemattomasti, ja suustasi voi päästä sammakoita, joiden seurauksia kadut. Epäjohdonmukainen käyttäytymisesi nakertaa luottamusta ja arvostusta sinuun.

Jos jätät puuttumatta toisen käyttäytymiseen, tapaan toimia tai suoriutumiseen vaikka tarvetta olisi, vahvistat hänen tapaansa ajatella tai toimia.

Annat oikeasti kehut – hyvin menee, jatka samaan malliin. Mikään ei muutu, ja mikäli toisen suunta on väärä, pahimmassa tapauksessa annat hänen jatkaa kävelyä kohti suon silmää.

Pakkopuuttumisen hetken koittaessa tai toisen upottua suohon, sinua kohtaan osoitetulta arvostukselta ja kunnioitukselta putoaa lopullisesti pohja – ”Jos kerran tämä ei ole toivottavaa tai ok, miksi et antanut minulle ajoissa mahdollisuutta korjata tai muuttaa tapaa toimia? Etkö välitä tai arvosta sen vertaa?”

Jyräämällä, hyökkäämällä tai manipuloimalla voit etäännyttää toiset ja syödä pohjaa avoimelta ja arvostavalta keskustelulta. Käyttäytymisesi tulkitaan helposti pomottamiseksi tai muiden syyttelyksi.

Saat toiset välttelemään tilanteita, joissa he joutuvat esittämään eriäviä näkemyksiään, jättämään kertomatta, mitä he oikeasti ovat mieltä tai panttaamaan sinulle epämukavaksi arvelemaansa tietoa. Tilannetta voidaan vatvoa ja tekemistä lykätä. Samalla aiheutat mielipahaa sekä ristiriitoja, vähennät toisten innostusta ja energiaa sekä nakerrat luottamusta ja arvostusta itseesi ja tapaasi toimia.

Toimimalla arvostavan jämäkästi osoitat kunnioitusta ja arvostusta toisia kohtaan samalla kun kunnioitat itseäsi. Avaat oven toisen mieleen ja sydämeen. 

Näin luot pohjaa luottamukselle ja arvostukselle itseäsi ja toimintaasi kohtaan. Pohjaa avoimelle ja arvostavalle keskustelulle sekä sujuvalle yhteistyölle. Samalla suuntaat energiaa ja ajankäyttöä sekä muutat asioita, jotka eivät toimi. Tuet muita kantamaan oman vastuunsa tehtävistä, hankkeista, aikataulusta… Parannat näin omaa ja muiden aikaansaamista ja jaksamista.

 

Taito olla tilanteeseen sopivasti arvostavan jämäkkä, puuttua ja sanoa tarvittaessa ei, määrittelee saamaasi arvostustasi ja luottamusta.

Kun haluat kehittyä arvostavan jämäkäksi, tunnista tapasi toimia epämukavissa ja vaikeissa tilanteissa sekä tiedosta, miten tunnetaitosi vaikuttavat jämäkkyyteesi. Liikkeelle tunnetaidoissasi pääset vaikkapa testaamalla omia taitoja tai tutustumalla ToimintaKonseptin Tunnekoulun avoimeen sisältöön.

Ja jos haluat oppia lisää jämäkkyydestä, tutustu Sopivasti jämäkkä-valmennuksiimme ja ota yhteyttä. Rakennetaan teille sopiva kokonaisuus.

 

Sari LaitinenSari Laitinen

Sari Laitinen on sparraaja, coach ja valmentaja, joka auttaa onnistumaan omassa työssä ja ihmisten kanssa – yhteistyössä, johtamisessa, uudistuksissa ja muutoksissa. Ihmismielen toiminta, tunteet ja ajattelu ovat sydäntä lähellä. Sari haluaa auttaa jokaista kaivamaan itsestään parhaan esille hyödyntämällä aivotutkimuksen tuloksia – hän tekee työn ohella väitöskirjaa mindsetistä Aalto-yliopistossa työpsykologian ja johtamisen tutkimusryhmässä. Sari on sertifioitu Business Coach©, sosiaalisten ja tunnetaitojen ESCI (Emotional and Social Competences)-, resilienssi- ja tiimisynergiavalmentaja sekä KTM.

www.toimintakonsepti.fi

 

Jos tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sitä eteenpäin, kiitos!