Meistä

ToimintaKonsepti Virpi Haverinen ja Sari Laitinen

ToimintaKonsepti sai alkunsa keittiön pöydän ääressä. Vuodet strategia- ja muutosprosessien parissa pakottivat pohtimaan Miten innostaa ihmiset aidosti kehittämään itseään ja työyhteisönsä toimintaa?

Muita muuttamaan pyrkivät ”toimi jatkossa näin” – jalkautukset toteutuivat parhaimmillaankin vain osittain. Mietimme, että olipa tavoitteena muutos tiimiläisen, kollegan, asiakkaan tai pomon toiminnassa, kyse on aina ihmisestä. Halustamme tehdä merkityksellisiä asioita ja osallistua itseämme koskevaan päätöksentekoon – ei olla vain passiivisia toimenpiteiden kohteita. Elettiin loppuvuotta 2006. Siitä alkoi matkamme ajatteluun, tunteisiin ja ihmisten käyttäytymisen sekä toiminnan lainalaisuuksiin, ihmistaitoihin.

Lähdimme kasvattamaan ymmärrystämme ihmisistä tutustumalla mm. syväjohtamiseen ja kouluttautumalla coacheiksi. Uskoimme, että tuottavuutta ja ihmisten jaksamista voidaan kehittää käsi kädessä, ne eivät sulje pois toisiaan. Etsimme ja löysimme toimintamalleja ja täsmätyökaluja kuten henkilökohtaisen paineensietokyvyn (resilienssi), johtamis- ja vuorovaikutustaitojen (ESCI emotional and social competences), tiimin toimivuuden (tiimisynergia) arviointi- ja kehittämismenetelmät sekä aivotutkimuksen tulokset ihmisten käyttäytymisestä. Toimintamalleja ja työkaluja, joiden avulla voimme auttaa yksilöitä sujuvoittamaan omaa elämäänsä ja yhteistyötä toisten kanssa, jaksamaan paremmin ja saamaan parempia tuloksia aikaiseksi!

Niin kauan kuin työyhteisöt muodostuvat ihmisistä, tarvitsemme ihmistaitoja: mm. itsetuntemusta, ymmärrystä ihmisten erilaisuudesta, kykyä viestiä ja vuorovaikuttaa vaikuttavasti, kuunnella ja tulla kuulluksi, saada ihmiset innostumaan ja antamaan parhaan panoksensa, ratkoa ristiriitoja, ohjata omaa ja muiden ajattelua sekä toimintaa, tunnistaa ja käsitellä tunteita, tukea oppimista ja keskittyä olennaiseen. Työntekijöinä, asiantuntijoina, esimiehinä.

Jokainen valmennus, coachaus, webinaari, luento ja kohtaaminen lisää ymmärrystämme ihmisistä. Ymmärrystä, jotta voimme auttaa sinua toimimaan taitavammin ihmisten kanssa onnistuksesi itse, tiimisi kanssa ja koko työyhteisönä. Ei pakottamalla muita muuttumaan vaan tukemalla sisäistä prosessia, sytyttämällä palo ja into kehittyä ja kehittää itse harjoittelemalla sinulle tärkeitä käytännön tilanteita.

Oma palomme vie myös meitä koko ajan eteenpäin. Virpi valmistui tammikuussa 2019 tunnelukkovalmentajaksi ja skeematerapeutuksi. Sari tekee parhaillaan tohtoriopintoja asenteesta ja motivaatiosta Aalto Yliopistossa.

Virpi Haverinen

Certified Brain-Based Coach NLI, tunnelukkovalmentaja, FM

Virpi Haverinen

 

 

Ihmismieli on aina kiehtonut minua. Haastan ja rohkaisen katsomaan omaa toimintaa pintaa syvemmältä. Vahvistamaan sitä, mikä toimii ja treenaamaan uutta. Rinnassani läikähtää joka kerta, kun näen oivalluksen ja kokeilunhalun syttyvän. Oma haaveeni on kehittyä viimeiseen hengenvetoon asti. Asiakkaat, joogamatolla, tanssiparketilla tai Method Putkistossa vierähtävä vapaa-aika sekä kahden lapsen yrittäjäperheen arki tarjoavat oppimistilaisuuksia yllin kyllin.

Tutustu LinkedIn-profiiliini:

Sari Laitinen

Certified Business Coach, KTM

Sari Laitinen

 

 

Intohimonani on ymmärtää, mikä liikuttaa itseä ja muita sekä auttaa muita samaan. Toimia katalyyttinä. Haastaa olemassa olevaa, sytyttää kipinöitä, auttaa saamaan oivalluksia ja löytämään rohkeutta kokeilla, yrittää ja oppia. Jokainen tilanne, kohtaaminen ja tapahtuma on mahdollisuus. Tarvitaan vain asennetta, rohkeutta ja halua oppia: Passion – Courage – Kaizen. Pätee mielen puutarhan ohella myös savipitoisessa puutarhassa.

Tutustu LinkedIn-profiiliini:

Seuraa meitä