Tunnetaidoilla kohti parempaa tulosta ja jaksamista

Onko tavoitteenasi päästä kohti parempaa tulosta ja jaksamista? Saada asioita aikaan ja lisätä yhteistyön sujuvuutta? Hyödyntää niin omaa kuin tiimisi potentiaalia? Jos vastasit kyllä, ota tunnetaidoista kaikki irti ja katso alla olevat tunnetaitovalmennukset.

Jokainen meistä vastaa siitä, millaista kanssamme on tehdä yhteistyötä. Mitä vaikuttavammassa roolissa esimerkiksi johtajina, esimiehinä, vanhempina tai valmentajina olemme, sitä suurempi vastuu meillä on niin omista tunnetaidoistamme kuin turvallisen tunneyhteyden luomisesta ja vaalimisesta muiden ihmisten kanssa.

Tunnetaitovalmennuksissamme opit tulemaan sinuksi omien tunteidesi kanssa sekä saat keinoja toimia taitavasti muiden kanssa. Liikkeelle pääset tutustumalla kaikille avoimen Tunnekoulun sisältöön, jossa voit mm. testata omia tunnetaitojasi sekä poimia vinkkejä arjen tilanteisiin.

Kun haluat syventää osaamistasi, saada lisää keinoja itsellesi, tiimillesi tai (työ)yhteisöllesi toimia yhteistyössä taitavammin, poimi itsellesi sopivin tunnetaitovalmennus alta tai räätälöimme toteutuksen tarpeisiisi.

Tutustu myös esihenkilöstölle FCG:n kautta räätälöityihin toteutuksiimme

Valmennuksissa emme vello tunteissa vaan tutkimme, miten tunteet vaikuttavat niin omaan kuin muidenkin toimintaan usein jopa tiedostamattomasti ja kuinka voimme toimia entistä tuloksellisemmin niiden avulla tai niistä huolimatta.

Syventävät tunnetaitovalmennukset

Tutustu tunnetaitoja syventäviin valmennuksiimme ja valitse niistä itsellesi sopivin. Työstetään yhdessä valmennuksen lopullinen sisältö ja toteutustapa tarpeidesi mukaan.

Yksilöcoachaus/sparraus

Sinulle tärkeästä teemasta 90 min/kerta verkkotapaamisena. Yksityishenkilönä. Työyhteisön jäsenenä. Oman motivaation palauttamisesta. Jaksamisesta. Työtehtävässä, hankkeessa, projektissa tai roolissa onnistumisesta. Haastavien keskustelujen käymisestä. Sujuvan yhteistyön varmistamisesta…. Tilanteestasi riippuen yksikin tapaaminen voi riittää tai tapaamisten määrä sovitaan ennalta tai prosessin edetessä.

Vapauta potentiaaliasi tunnelukkotyöskentelyllä

Kokemuksellinen menetelmä, joka auttaa tunnistamaan tunne- ja toimintamallisi sekä tarpeesi epämukavissa tilanteissa, ja löytämään rakentavammat tavat reagoida ja toimia. Prosessina pidempi (10 tapaamista, 90 min/kerta) kuin coaching, sillä hedelmällinen työskentely edellyttää yhteisen tietopohjan rakentamista käytetyistä työskentelytavoista sekä prosessiin sisältyvistä arviointityökaluista.

Kaikille avoimet webinaarit

Kestoltaan 60 tai 90 minuuttia. Antavat vinkkejä tunteiden kanssa työskentelyyn niin kotona kuin työpaikoilla

Jätä yhteystietosi, niin ilmoitamme seuraavasta webinaarista.

Työyhteisölle ja tiimeille räätälöidyt webinaarit tai valmennukset

60-90 minuutin luentomaiset webinaarit tai 3 h osallistavat valmennukset työyhteisöllenne tärkeistä teemoista. Esim.

Esihenkilöiden ja johtajien tunnetaitojen kehittäminen

3 h osallistavat valmennukset työyhteisöllenne tärkeästä teemoista. Esim.

  • Tunnetaidoilla tuloksiin – esimiehen/johtajan työkalupakki
  • Tiimin tai työyhteisön tunneilmaston kehittäminen
  • Meistä huipputiimi – sujuvaa yhteistyötä ja aikaansaamista
  • Miten rauhoitan mieleni muutoksissa ja paineisissa tilanteissa sekä saan asioita aikaiseksi?
  • Miten tuen tiimiäni/työyhteisöäni muutoksissa ja paineisissa tilanteissa?
  • Sosiaalisten ja tunnetaitojen 360-arviointi ja kehittäminen (Emotional and Social Competence, ESCI)
  • Tunnetaidot arvostavien kohtaamisten kulmakivenä
  • Miten tulen sinuksi itseni kanssa ja olen sopivasti jämäkkä tarvittaessa?
  • Miten hyödynnän ihmisten erilaisuutta voimavarana?

 

Tapa toteuttaa tunnetaitovalmennukset

Kaikki työyhteisövalmennuksemme sisältävät sekä ennakkomateriaalia ja/tai –tehtäviä, luento-osuuksia että valmennuksessa tehtäviä harjoituksia sekä harjoitteita valmennusten jälkeen.

Käytämme valmennuksissa videoyhteytenä Teamsiä tai Zoomia ja toki tilanteen salliessa teemme lähivalmennuksia. Sähköinen työtila tukee valmennusten vaikuttavuutta mahdollistamalla aktiivisen osallistumisen ja oivallusten jakamisen sekä kokeilujen raportoinnin toimien samalla aina ajan tasalla olevana materiaalipankkina.

 

Jätä viesti ja pyydä ehdotusta

Merkitse sinua kiinnostava valmennus ja kirjoita viestikenttään tarkemmin teema, joka tukisi sinua tai työyhteisöäsi

1 + 6 =

Soita ja kysy lisää

Virpi HaverinenVirpi, p. 050 532 0543

 

Sari Laitinen

Sari, p. 050 324 0667

Jätä yhteystietosi, niin pidämme sinut ajan tasalla

Mikä sinua kiinnostaa?

9 + 14 =

Kokemuksia:

Olen käsitellyt omia tunnetaitoja ToimintaKonseptin Virpin avulla ja väitän, että sen takia olen huomattavasti parempi ystävä, kollega ja tiiminvetäjä. Omien tunteiden havaitseminen ja tunteiden vaikutus tekemiseen (työssä ja vapaa-ajalla) on parantanut selvästi hyvinvointiani. Tiiminvetäjänä en pelkää näyttää tunteita ja se on mm. parantanut tiimiläisten luottamusta minuun

Katja Tujula, tiiminvetäjä

Esimies- ja tiimitoteutusten osallistujia:

”Keskusteluilmapiirimme on kehittynyt avoimemmaksi ja esimiesten keskinäinen vuorovaikutus on parantunut Sarin ja Virpin vetämien valmennusten myötä.”

”Vaikeisiin keskusteluihin valmistaudutaan nyt paremmin ja ennakoidaan niin omat kuin muidenkin tunteet sekä mahdolliset reaktiot ja ylipäätään uskalletaan puhua tunteista. On opittu näkemään myös hyvät aikeet töksäytysten takaa!”

”Meillä on lisääntynyt ymmärrys siitä, että mikään ei muutu, ellei uskalleta ottaa esille tunteita herättäviä asioita. Hyvin sujuvat asiatkin saavat nykyisin aiempaa enemmän huomioita.”

Tunnekouluun osallistunut asiantuntija koulutusalalta:

Tunnekoulu antoi sekä ajatuksia että konkreettisia työkaluja. Pidin siitä, että koulun anti perustui tutkittuun tietoon ja siihen, miten tiedosta voisi hyötyä arjessa — niin työssä kuin kotonakin. Erityisesti pidin siitä, että tämä koulutus ei jäänyt koulutuksen jälkeen unholaan, vaan sieltä kummunneet ajatukset ovat aktiivisesti kehittyneet mielessä eteenpäin ja niihin tulee palattua arjen tilanteissa useasti. Ammattitaitoiset ja innostavat kouluttajat Virpi ja Sari loivat keskustelevan, innostavan ja ihmettelyäkin sallivan ilmapiirin tähän koulutukseen!

Työyhteisötoteutuksien osallistujia:

”Omia ajatuksia ja tunteita tunnistamalla ja nimeämällä voin muuttaa ajattelutapaani ja helpottaa omaa oloani. Voin myös ymmärtää paremmin toisten ajatuksia ja tunteita.”

”Tunteet ovat merkittävä osa myös työelämää, niitä ei siis kannata sulkea pois vaan tunnistaa ja ymmärtää. Tunnetaidoilla ja niiden kehittämisellä on tässä keskeinen asema.”

”Oma mieli on tosiaan pahin vihollinen, kun jään pohtimaan mitä joku on sanonut tai mitä olen jonkun työtoverin käytöksestä tulkinnut. En jää yksin asioita märehtimään, vaan olen esim. kääntynyt jonkun puoleen, kysymällä mitä mieltä he olisivat vastaavasta tilanteesta, olenkohan tulkinnut jonkun tilanteen väärin. Keskustelu on auttanut huomaamaan, että useimmiten tilanteen voi jättää omaan arvoonsa, tai se on niin mitätön, että sen voi heittää pois mielestään.”

Työyhteisötoteutuksen osallistuja:

”Tärkein anti oli omien tunteiden tiedostamisen ja hyväksymisen merkitys. Oma tunnekokemus vaikuttaa merkittävästi tapaan reagoida, joten maltti on tässä valttia.

Jos maltan pysähtyä hetkeksi jonkin tilanteen aiheuttaman tunteen äärelle, miettiä ja makustella tunnetta hyväksyen ja reagoida vasta hetken päästä (ellei kyse ole elämästä ja kuolemasta, josta harvemmin on), pystyn varmasti toimimaan tai vastaamaan neutraalimmalla tavalla. Kykenen paremmin erottamaan oman henkilökohtaisen tunnekokemukseni käsillä olevasta tilanteesta enkä anna tunteen ohjata järjen kustannuksella.

Koin erityisen lohdullisena ajatuksen siitä, että tunteen voi antaa tulla ja olla, sillä se menee hetken päästä ohi. Pieni pysähtyminen, tunteen nimeäminen ja sen oikeuttaminen tasaavat terävimmän tunneryöpyn, jolloin pystyn keskittymään käsillä olevaan tilanteeseen rauhallisemmin ja järkevämmin. Allekirjoitan tämän.

Toteuttaminen vaati kyllä runsasta harjoittelua. Lisäksi huomasin, että olen perusluonteeltani pessimistinen ja mm. kaaos ja jatkuvat muutokset rasittavat minua. Omien tunteiden, käsitysten ja toimintatapojen tiedostaminen auttavat muutosten sietämistä.”

© 2021 ToimintaKonsepti Helsinki Oy

Piirrokset: © Elina Ala-Nikkola

Tunnekoulu - jaksat paremmin onnistut yhteistyössä ja saat aikaan itsellesi tärkeitä asioita. Opi hyvät tunnetaidot.