Mielensärauhoittaja

– Opi kaksi taitoa, joita tarvitset läpi elämän

 

Mielensärauhoittaja itsemme johtamista ja yhteistyötä muiden kanssa

 

 

Koko elämä on itsemme johtamista ja yhteistyötä muiden kanssa. Taitavaksi itsensä johtajaksi ja yhteistyön tekijäksi ei synnytä. Siihen opitaan.

Mielensärauhoittaja ei istu lotusasennossa vaan kohtaa elämän tarjoamat yllätykset, ristiriidat, ilot ja surut levollisin mielin. Hän on oppinut ymmärtämään omaa ja muiden tapaa ajatella, reagoida, kommunikoida ja toimia erilaisissa tilanteissa. Hän tiedostaa oman vaikutuksensa muihin ihmisiin ja muiden vaikutuksen itseensä. Hän on minut itsensä kanssa ja pitää huolta hyvinvoinnistaan.

Itseluottamus ja levollinen mieli kumpuavat kokemuksista, että jo pienillä teoilla voin muuttaa aiemmin haastavilta tuntuneiden tilanteiden kulkua. Työkaverien, asiakkaiden, ystävien, puolison, lasten, omien vanhempien – kenen tahansa kanssa.

Mikä Mielensärauhoittaja©?

Mielensärauhoittaja©-pienryhmävalmennus ohjaa katsomaan mm. ajattelua ja asenteita, tunteiden käsittelyä, ongelmanratkaisua, kuuntelua, omien tarpeiden tunnistamista ja sanoittamista sekä motivaatiota taitoina, joita ei ole koskaan liian myöhäistä oppia ja hioa. Taitoina, joilla edistät oman elämäsi hallintaa ja stressaat vähemmän. Käytännön työkaluja treenaten ja toisilta oppien.

Mielensärauhoittaja©-valmennuksesta on haettu työkaluja mm. seuraaviin tilanteisiin:

 • miten tuen tiimiläisiäni paremmin muutoksessa?
 • miten saan yhteistyötä sujuvammaksi työkavereiden, pomon tai perheenjäsenten kanssa?
 • kuka minä olen ja mitäoikeastaan haluan?
 • tunteet vievät minua – mitä teen?
 • miten oppisin olemaan jämäkämpi ja uskaltaisin kertoa omat näkemykseni?

 

Mielensärauhoittaja - opi itsesi johtamista ja yhteistyötä muiden kanssa

 

Avoimen Mielensärauhoittaja©-valmennuksen on käynyt jo lukuisia pienryhmiä. Kaikki osallistujat suosittelevat valmennusta.

Valmennuskokonaisuus
 • 6 x 2,5 h oivalluttavaa ja aktiivista valmennusta
 • välitehtävät ja verkkoyhteisö
 • 1 h henkilökohtainen coachaus
 • max 6 osallistujaa/ryhmä, ei kahta henkilöä samasta työyhteisöstä
 • voit korvata yhden valmennuskerran
 • tapaamiset verkossa joka toinen viikko klo 8.30-11.00.
Kustannukset
 • 900 e + alv, kun kehittymisesi maksaa työnantajasi
 • 750 e (sis. alv), kun kehität itseäsi yksityishenkilönä.

Voit yhdistää valmennukseen henkilökohtaisen paineensietokykysi testauksen. Kysy lisää.

Aikataulut ja ilmoittautuminen

Kiinnostaako Mielensärauhoittaja? Jätä yhteystietosi, niin ilmoitamme kun seuraava Mielensärauhoittaja alkaa.

Olen kiinnostunut seuraavasta Mielensärauhoittajasta

9 + 11 =

Tutustu kokemuksiin!

Elämäni antoisin valmennus!

Katja Tujula, järjestöpäällikkö

Edistyksellisiä ovat yritykset, joiden johto on Mielensärauhoittaja-oppineita! Valmennus sopisi myös työpaikkojen virkityspäiviin sekä kouluihin oppiaineeksi.

Valmennus auttaa tuulettamaan omaa ajatusmaailmaa. Se sopii ihmisille, jotka kokevat juuttuneensa samoihin, usein epätyydyttäviin käyttäytymis- ja kommunikontitapoihin. Heille, jotka tiedostavat muutostarpeen itsessään ja ovat valmiita tekemään töitä kehittymisensä eteen.
Käytännön harjoitukset ovat olennainen osa kokonaisuutta ja mikä parasta, harjoitukset eivät ole vaikeita vaan kaikkien toteutettavissa. Jokainen löytää varmasti työkalut, joita hyödyntää jatkossa. Usein tahdomme toisille vain pelkkää hyvää. Tapa, jolla tämän toteutamme vaikkapa sanallisesti voi tuntua toisesta epämiellyttävältä ja johtaa ei-haluttuun lopputulemaan. Opettelemalla uusia tapoja kommunikoida saamme muutoksia aikaiseksi.

Tätä ajastusta pyrin vaalimaan, sillä minulla on usein ollut tapana reagoida kiivaasti. Nyt pyrin laskemaan kymmeneen tai hengittämään syvään ennen reagointia. Tämä helpottaa usein ja oma lähestymistapa on rauhanomaisempi ja näin lopputulemakin rakentavampi. Vaikka aina ei onnistu, matkalla ollaan – kiitos silmiä avaavasta valmennuksesta!

Anne Tuominen

Mielensärauhoittaja-kurssi oli hieno oivallusten matka. Monipuolinen sisältö ja käytännönläheinen lähestymistapa herättivät uusia ajatuksia ja pistivät synapsit töihin, vaikka aihealueet olivat osin entuudestaan tuttuja. Sopii kaikille, jotka haluavat löytää uuden polun tutun valtaväylän sijaan, tuulettaa ajatteluaan ja/tai toimintatapojaan, oppia välttämään turhia ristiriitoja töissä tai kotona tai ovat syystä tai toisesta elämässään risteyskohdassa ja kaipaavat uusia tuulia ja potkua muutokseen. Kiitos hyödyllisestä ja mukavasta matkasta!

Johanna Lehto, sisustussuunnittelija

Mielensärauhoittaja antoi konkreettisia keinoja hallita omia tunteita ja näin helpottaa omaa olemista ja elämää. Omien ja myös muiden käyttäytymismallien ymmärtäminen on lisännyt armollisuutta itseä ja muita kohtaan, sekä vähentänyt ärsyyntymistä, joka taas syö hyvää energiaa ja oloa. Helpot ja yksinkertaiset, mutta toimivat harjoitteet on ollut helppo ottaa käyttöön ja osaksi omaa arkea. Kiitos!

Johanna Tunkkari, kotiäiti

Elämäni antoisin valmennus. Auttoi ravistelemaan omaa ajattelua ja tapoja sekä antoi lannoitetta ja työkaluja elämänikäiseen prosessiin. Syntyi selkeästi pysyviä, positiivisia vammoja.

Taina Raiski

Valmennus, jota ei kannata jättää väliin.Tarjoaa eväät haastavimpaan johtamisen lajiin eli itsensä johtamiseen ja sujuvaan yhteistyöhön muiden kanssa. Pystyn myös entistä paremmin tukemaan muiden kasvua työssä.

Kirsi Vetoniemi, henkilöstöpäällikkö

”Pystyn hoitamaan aiemmin vaikeilta tuntuneita asioita rakentavasti. Työkaveritkin hämmästelevät kykyäni hoitaa hankalia tilanteita rauhallisesti ja diplomaattisesti.”
”Suhtaudun rennosti ja jopa myötämielisesti kollegoihin, jotka aiemmin saivat minut raivon partaalle.”
”Eniten yllätti valmennuksen palkitsevuus: miten nopeasti huomaan vaikutuksia omassa elämässäni, kun aivot tekevät töitä koko ajan ”taustalla”.”
”Osaan sanoittaa asioita nykyisin paremmin niin, etten herätä vastustusta vaan saan muut mukaan ja asiat ratkottua.
”Toisten ihmisten erilaiset ajatukset ja käyttäytyminen eivät ahdista minua enää.”
”Ongelmaratkaisukykyni ovat selkeästi kehittyneet.”
”Mietin ihmisten erilaisuutta ja miten voisin itse edistää tilanteissa yhteistyön sujumista.”

Osallistujapalautteita

Kokonaisuus opetti syvällistä itsetuntemusta ja ohjasi miettimään omia toimintatapoja. Ihmisten erilaisuuden huomioiminen on tehnyt yhteistyöstä entistä sujuvampaa!

Tanja Kaavinen, yrittäjä

Mielensärauhoittaja opetti hahmottamaan omaa toimintaa uudella tavalla. Tunnistin, millaisia ajattelu- ja toimintamalleja olen vuosien varrella omaksunut ja miksi. Iso oppi ja oivallus oli taito tunnistaa itsessä heräämässä oleva tunnereaktio ja mihin se johtaa. Kun oppii pysäyttämään mielen autopilotin, ei tarvitse mennä sen mukaan vaan voi itse tietoisesti päättää, kuinka tilanteessa toimii. Samalla opin olemaan armollisempi itselleni ja luottamaan siihen, että pahoistakin paikoista selviää.

Leena Murto

Mielensärauhoittaja ei ole suoritettava valmennus vaan matkan alku. Matkalle lähdettiin yhdessä asioita työstäen ja eväiksi tarjoiltiin työkaluja sekä uusia näkökulmia. Harjoiteltiin ja oivallettiin kunnes oli aika jatkaa matkaa itseensä luottaen. Matka jatkuu Mielensärauhoittajan viitoittamalla tiellä ja tulevaisuus näyttää, minne kaikkialle se johtaa.

Jenni Löytynoja, asiantuntija

Kiitos mahtavasta valmennussyksystä! Kokonaisuus oli sellainen kuin odotuksia vielä parempi! Monia valmennuksessa käsiteltyjä asioita tuli pohdittua oikeasti ensimmäistä kertaa elämässä. Elävästä elämästä olevien esimerkkien ja koko porukan heittäytymisen myötä moni asia oli helppoa ymmärtää. Valmennuksen myötä olen paljon armollisempi itselleni ja huomaan ymmärtäväni itseäni ja tunteitani paremmin. Muiden erilaiset ajatukset ja käyttäytyminen eivät enää ahdista samalla tavalla kuin aiemmin. Parasta on kuitenkin se, etten enää juurikaan valvo öitäni vatvomassa asioita – se on minulle iso edistysaskel! Monella osa-alueella on vielä paljon kehittymistä vaan olen päässyt hyvään alkuun, mihin olen todella tyytyväinen. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan.

Sanna Oxman