Taitava ihmisjohtaja

 

 

Taitava ihmisjohtaja on minut itsensä kanssa. Hän osaa ohjata omia ajatuksiaan ja reagointitapojaan joutumatta mielensä autopilotin vietäväksi. Taito ratkoa luovasti ongelmia auttaa kiperissäkin tilanteissa, eikä avunpyytäminen ole heikkoutta. Ymmärrys ihmisten erilaisuudesta, hyvät tunnetaidot ja vuorovaikutustaidot kuten sopiva jämäkkyys sekä hyvä paineensietokyky ja resilienssi auttavat toimimaan joustavasti kollegoiden, tiimiläisten, asiakkaiden ja kumppanien kanssa. Titteli ei välttämättä ole johtaja lainkaan, mutta omalla esimerkillään hän inspiroi ja johtaa muita.

Taitava ihmisjohtaja -teemoista voimme rakentaa sopivan kokonaisuuden palvelemaan mm. perehdytystä, johtamiskulttuurin kehittämistä, siirtymistä asiantuntijasta esimieheksi tai mihin tahansa tilanteeseen, jossa taito johtaa itseään ja tehdä sujuvaa yhteistyötä muiden kanssa on onnistumisen edellytys.

Valmennusteemojamme mm.

 • Autopilotilta itsensä johtamiseen
 • Erilaisuudesta voimavara
 • Vuorovaikutustaidot haltuun
 • Taitavaksi tunteiden kanssa
 • Luova ongelmanratkaisu
 • Sytytä sisäinen palo ja motivaatio
 • Palautteesta virtaa
 • Ristiriidat halki ja poikki
 • Paineensieto paremmaksi
 • Muutoskyvykkyys
 • Oppijan asenne
 • Valmentava esimies
 • Sopivasti jämäkkä
 • Keskity olennaiseen ja saa aikaan tuloksia.

Tutustu

teemaan liittyviin kaikille avoimiin valmennuksiin Mielensärauhoittaja ja
Sopivasti jämäkkä

Ja ilmoittaudu mukaan!

Asiakkaidemme kokemuksia:

”Meillä valmennetaan esimiehiä paljon. Tämä valmennus herätti hyvää pöhinää käytävillä jo ensimmäisestä tapaamisesta alkaen. Esimiehet alkoivat miettimään omaa toimintaansa töissä ja kuuleman mukaan teemat ovat päätyneet myös kotikeskusteluihin.

Mikä parasta, oppeja on lähdetty viemään omaan tiimiin eli paineensietokyvyn kehittäminen on muuttumassa työssä oppimiseksi.”

Henkilöstöjohtaja

”Huippukoulutus tämä Autopilotilta oman ajattelun johtamiseen!!! Kiitos! Kirsi Rouhiainen Facebookissa.
”Hyödyllinen päivä! Mitä paremmin johtaa itseään, sen paremmin voi johtaa muita. Erilaisia keinoja tuli reppuun.” Kirsi Pusa Twitterissä.
”Hieno paketti ajankohtaisesta ja tärkeästä aiheesta. Osaatte puhua todella mielenkiintoa herättävästi ja innostavasti!”
”Mahtavaa, että tällainen jäsenkoulutus järjestyi. Näitä taitoja pitäisi opettaa kaikille kansalaistaitoina.”
”Pysäytti miettimään omaa toimintaa. Haastan uskomuksiani ja kokeilen käytännön harjoituksia mm. stressinhallintaan.”
”Ajatuksia herättävä valmennus. Osui hyvin omaan tilanteeseeni ja antoi työkaluja miettiä, mitä oikeastaan haluan.”
”Erinomainen valmennus.”
Osallistujapalautteita

Autopilotilta oman ajattelun johtamiseen -valmennuspäivä, Suomen Ekonomien valtakunnallinen jäsenkoulutus 2017

”Esimiehet oivalsivat tunteiden ja ihmisten erilaisuuden huomioimisen merkityksen tuloksenteossa.He rohkaistuivat kokeilemaan uusia toimintatapoja. Tässä omat omat ja muiden oppimiskokemukset sekä saavutetut tulokset ruokkivat jatkamaan kokeiluja.Osa esimiehistä kokee nyt aiemmin hankalaksi luokittelemansa  tilanteet mahdollisuutena vahvistaa esimiesasemaansa.”
HR-päällikkö

Virpin coachaus on ollut rautaa niin muutostilanteiden hallitsemisessa kuin omien tavoitteiden saavuttamisessa. Tulen tapaamiseen pää täynnä haasteita ja lähden pää täynnä ratkaisuja. Takataskuun jää hyvä setti ongelmanratkaisutyökaluja, jotka jalkautuvat tapaamisissa kerta toisensa jälkeen. Viisautta on coachauksen vahva painopiste käyttäytymisen ja tunteiden ymmärtämisessä, se tuo tuloksia.

Yhdessä kollegansa Sarin kanssa Virpi on valmentanut myös koko tiimiäni. ToimintaKonseptin palvelujen skaalautuvuus myös ryhmäcoachaukseen ja valmennuksiin on iso plussa. Suosittelen lämpimästi ToimintaKonseptia jokaisen johtajan tai esimiehen tueksi.

Helena Hulkko

Syöpäsäätiö

”Coaching-sessiot pakottivat pysähtymään kiireenkin keskellä ja pohtimaan omaa toimintaansa esimiehenä. Ja kun asioita pohtii, Sarin sparraavien kysymysten kannustamana, osaa ottaa käyttöön oikeita työkaluja, joita omassa pakissaan jo onkin. Niitä hyödyntämällä se voi vaikka kiirekin vähän hellittää. Valmista ei varmasti tullut, mutta erinomaisia eväitä Sarin antama coachaus kyllä antoi tälle päättymättömälle tielle kohti parempaa johtamista.”
Tapani Touru

liikennejärjestelmäsuunnitteluryhmän päällikkö, HSL

Voin lämpimästi suositella  Toimintakonseptin Paineensietokyky paremmaksi -koulutusta.  Inspiroiva koulutus antoi itselleni paljon ajateltavaa sekä konkreettisia työkaluja omaan arkeen ja esimiestyöhön. Erityisen hyödyllisenä koin henkilökohtaisen palautteen omien ”mielen muskeleiden” nykykäytöstä ja vinkit miten juuri minä voisin paineensietoani parantaa. Olen tehnyt koulutuksen jälkeen paljon töitä oman paineensietokykyni parantamiseksi ja voin ilokseni todeta, että myös lähipiirini on huomanneet tuloksia. Saamani koulutusmateriaali oli selkeätä ja olen palannut sen pariin säännöllisesti.
Tiiminvetäjä

”Monipuolinen asian käsittely pienessä ajassa, Epäkiitollinen ajankohta pitkän päivän loppuun,  eikä kauheasti aikaa mutta silti sait muutaman viestin uppoamaan osallistavasti. Hyvä! : ).”
HRD-päällikkö

Palaute osana arkea -valmennus

”Coaching ylitti odotukseni. Sari sai minut ymmärtämään aiemmin vaikeina pitämiäni asioita aivan uudesta näkökulmasta ja siten coaching sai aikaan pysyvän muutoksen ajattelutavassani, mikä on parantanut kaikkea kanssakäymistäni muiden kanssa. Sarilla oli mukavan käytännönläheinen ja hyödyllisyyteen painottuva lähestyminen coachingiin.”
Ryhmäpäällikkö

Coaching-asiakas

”Suomen Ekonomien esimiehet halusivat luoda yhteistä näkemystä johtajuudesta ja esimiestyöstä, hioa johtamistaitojaan sekä keskinäistä yhteistyötään ja sitä kautta työyhteisön toimivuutta ja ilmapiiriä. Yhteistyökumppaniksi tälle polulle valittiin ToimintaKonsepti erityisesti heidän asiakaslähtöisen ja joustavan lähestymistapansa ja valmennuskokonaisuutensa vakuuttamana.
Runsaan puolen vuoden matkamme piti sisällään yhdessä luotujen tavoitteiden mukaisesti tietoa, uutta osaamista, yhteistä keskustelua, kokeilua arjessa, reflektointia, erilaisia kartoituksia sekä antoisia oivalluksia. Koimme, että näiden avulla otimme askeleita kohti parempaa johtajuutta ja esimiestyötä. Virpin ja Sarin asiantuntemuksen, vuorovaikutuksellisuuden ja haastamisen varassa matkaa oli turvallista tehdä.”
Anja Uljas

kehitysjohtaja, Suomen Ekonomit

”Virpin tapa coachata oli oiva uudelle esimiehelle. Hain eväitä kasvaa asiantuntijasta oman yksikköni esimieheksi. Aluksi luotiin yhdessä minulle tavoite ja keskeiset teemat, joista kokonaisuus rakentui. Virpi sai näkemään vahvuuteni ja johtamistyylini, haastoi pohtimaan ja tarjosi minulle sopivia lähestymistapoja. Ja kas, kesän korvalla huomasin kasvaneeni uudessa tehtävässäni ja katsovani asioita eri näkökulmasta. Uuden tehtävän alkuvaiheessa työn ohjaus coachaten oli mielestäni antoisampaa kuin yksittäinen koulutus.”
Maria Myllynen

yksikönpäällikkö, HSY